metavolomiki

Ο Καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης είναι μέλος του προγράμματος εξειδίκευσης Μεταβολομική και Κλινική Εφαρμογή στα Αυτοάνοσα και Χρόνια Νοσήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με την κλινική εφαρμογή της Μεταβολομικής σε Αυτοάνοσα και Χρόνια Νοσήματα. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν βασικές έννοιες μεταβολομικής, βιοχημείας, -omics sciences, ιατρικής ακριβείας και κλινικής ανοσολογίας, με σκοπό την κατανόηση των μηχανισμών με τους οποίους μη-γενετικοί παράγοντες επιδρούν συνεργιστικά στην εκδήλωση των χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς και του τρόπου με τον οποίο η ανάλυση του μεταβολιδιώματος συμβάλλει στη σύγχρονη ιατρική πράξη.

Μέσα από το πρόγραμμα οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να κατανοήσουν τη χρήση της μεταβολομικής ως εργαλείο πρώιμης ανίχνευσης μεταβολικών διαταραχών, που, σε συνδυασμό με την κλινική εικόνα, διαμορφώνουν την ιατρική παρέμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τα παρακάτω link:

Μεταβολομική και Κλινική Εφαρμογή στα Αυτοάνοσα και Χρόνια Νοσήματα Νεο

Νewsletter

Created: Wednesday, 10 November 2021 09:00

Professor Tsatsakis is Director at the Toxicology Science and Research Centre in the Department of Forensic Sciences of the Medical School in the University of Crete and The University Hospital.